

E-Board Retreat

Saturday, August 3, 2024 10:00 am-1:00 pm Pres & VP Arrival: 8:30 am

Speaker Arrival: 10:00 am

Content: E-Board Retreat

Time Flow	Focus	Lead	Talking Points/ Materials
10:00-10:05 am (5 min)	 Olympic Ceremonial Entrance Welcome Prayer-Soror Chaplain Sign-In Safety Briefing-Soror McNair Table of Contents Meet our Exec Team 	Soror Vivian Thomas (6)	President, VP1, & VP2
10:05:-10:20 (15 min)*	Icebreaker	Soror Rae Jackson (1)	Delta Sigma Theta
10:20-10:40 (20 min)	Chapter Management	Soror Vivian Thomas (4)	Strategic Plan Key Performance Indicators



Time Flow	Focus	Lead	Talking Points/ Materials
10:40-11:25 (45 min)	Committee Management	Soror LaShondra Manning (11)	 Committee Duties & Responsibilities Committee Meetings: Before, During, & After Event Management Marketing Steps Sponsorship Packet Thank You Committee Report Form Communication Request Form Approved Survey Questions 5 Pt. Thrust Committees Only-PPD Quarterly Assessment Tool GroupMe Committee Chairs @ E-Board Meetings
11:25-11:40 (15 min)	• Lunch		
11:40-11:55a (15 min)	Colors Test Results	Soror LaShondra Manning (5)	 What Color are You? Your Color in a Nutshell Leadership Style How Colors Speak Others May See You As
11:55a- 12:05p (10 min)	Parliamentary Procedures	Soror Stephanie Spears (6)	 Parliamentary Procedures Meetings & Sessions Types of Motions Making Motions (Steps 1-10) Writing a Motion
12:05:-12:10 (5 min)	Keeping the Record Straight	Soror Katrina Druery (1)	Keeping the Record Straight



Time Flow	Focus	Lead	Talking Points/ Materials
12:10-12:15 (5 min)	• Finances	Soror Tomica Hallums (3)	Teamwork Makes the Dream WorkBudget is Your TorchPlay Your Part
12:15-12:20 (5 min)	Technology	Soror Kimble Colbert (5)	 How We Serve Responsibilities Technology Request Steps Flyer Design Website
12:20-12:25 (5 min)	Social Media	Soror Jennifer Clark (5)	 Social Media Disclaimer Approved Social Media Platforms Social Media Posts Content Responsibility Social Media Posts Swimlane Going for the Gold NCTA's Winning Strategy FAQs Technology Contacts
12:25-12:30 (5 min)	Heritage & Archives	Soror Nikeya Anderson (4)	 Photo Circle Process Photo Circle Information & Guidelines Flattering Photos Chapter Display Requests
12:30-12:35 (5 min)	Custodian	Soror Jackie McNair (5)	 Custodian Outline Custodian Contact Info Properties Checkout Request Form Properties Catalog Sample Transferring Properties
12:35-12:40 (5 min)	Upcoming Events	Sorors Vivian Thomas & Rae Jackson (1)	Officer Installation ServiceKickoff

